Twój koszyk
Wartość 0,00 PLN
Ilość pozycji 0
Do darmowej wysyłki brakuje 200,00 PLN

Polecamy kosmetyki

OTREX 600

zdrowie twoich żył

EMAIL DIAMANT ROUGE

pasta wybielająca z tradycją

NACZYNKA, TRĄDZIK, ZMARSZCZKI

Isispharma - Oto Rozwiązanie dla Ciebie

Akceptujemy PayU

szybki przelew = szybka wysyłka

Olej arganowy BIO, 100% naturalny, 50 ml, ETJA

Indeks towarowy: 10308
  0/5   opinie
Seria:
Producent: ETJA
Postać: olej
Skład: olej arganowy
22,50 PLN
Opakowanie
50 ml

Charakterystyka
  • jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (około 80%), głownie omega-6 i omega-9. Ponadto zawiera dużą dawkę witaminy E w formie tokoferoli oraz karotenoidy – naturalne antyoksydanty, chroniące organizm przed działaniem wolnych rodników. Właśnie dzięki silnym właściwościom antyoksydacyjnym chroni on strukturę skóry przed niszczącym działaniem czynników zewnętrznych tj. słońce, wiatr, zanieczyszczenia środowiska.

  • Dzięki obecności fitosteroli wykazuje działanie przeciwzapalne, łagodzi objawy trądziku młodzieńczego, alergii, poparzeń słonecznych, przyspiesza gojenie się ran, blizn, rozstępów.

  • Zawarte w oleju arganowym nienasycone kwasy tłuszczowe wspomagają regenerację bariery hydrolipidowej naskórka oraz uzupełniają niedobory składników tłuszczowych w skórze.

  • Dzięki temu olej wykazuje skuteczne działanie przeciwstarzeniowe – doskonały do pielęgnacji skóry dojrzałej i starzejącej się. Zapobiega przedwczesnemu pojawianiu się zmarszczek, chroni naskórek przed wysychaniem, nawilża, poprawia elastyczność i jędrność skóry.


Drzewo arganowe /Argania Spinosa/
Rośnie na ograniczonym południowo-wschodnim obszarze Maroka, gdzie jest unikalną rośliną dla swojego regionu. Gatunek drzewa z monotypowego rodzaju pochodzi z rodziny roślin sączyńcowatych należących do rzędu wrzosowców występujących na obszarach tropikalnych i subtropikalnych. Drzewo osiąga wysokość do 10 metrów, rodząc zielone owoce mające w środku orzechy. Nazywane jest drzewem życia, albowiem z orzechów dostarcza surowca w postaci oleju arganowego, który posiada właściwości lecznicze.

Naturalny Olej arganowy BIO /Argania spinosa Karnel Oil
Zwany marokańskim złotem jest otrzymywany ze świeżych orzechów znajdujących się w owocach drzewa arganowego, który bez obróbki chemicznej jest na zimno tłoczony. Posiada lekko pomarańczowe zabarwienie o charakterystycznym lekko gorzkawo-orzechowym zapachu. Wykorzystywany w medycynie i kosmetyce naturalnej. Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe około 80% głównie w linolowy (omega6) i oleinowy (omega9). Zawiera w sobie witaminę „E” zwaną witaminą piękna i młodości, której stężenie jest dwukrotnie większe niż w oliwie z oliwek. Posiada również wiele substancji czynnych, w których znajdują się grupy związków antykancerogennych takich jak: karoteny, polifenole o działaniu antyoksydacyjnym i przeciwrodnikowym, tokofer, alkohole triterpenowe, tirukallol łagodzący objawy alergii, sterole regenerujące naskórek oraz butyrospermol pielęgnujący skórę przed i po opalaniu.

Przeznaczenia:
Olej arganowy przeznaczony jest dla skóry wrażliwej, suchej, dojrzałej, trądzikowej oraz w przypadkach choroby skórnej. W delikatny sposób nawilża i ujędrnia skórę, działa przeciwzapalnie, poprawia jej elastyczność, wpływa rewitalizująco i kojąco na podrażnioną skórę,. Doskonały eliksir młodości do pielęgnacji twarzy oraz starzejącej się skóry, chroni przed przedwczesnym pojawianiem się zmarszczek opóźniając procesy starzenia. Znakomicie wpływa na odżywienie i wzmocnienie włosów przywracając im naturalny blask. Sprawdza się również w pielęgnacji paznokci, zwiększając ich twardość i piękny połysk.

Olej Arganowy BIO firmy ETJA jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalany. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO


Sposób użycia:
  • Masaż ujędrniający we własnym zakresie- Wcierać delikatnie 3-4 krople w czystą twarz do całkowitego wchłonięcia. Olej arganowy można stosować również do całego ciała.
  • Dodatek do kremów, szamponów, odżywek, maseczek regenerujących oraz wielu innych produktów dbających o nasz wygląd.
  • Kąpiel odmładzająco-regenerująca. Wlać (5-10 ml) olejku do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody.
  • Cellulit - Aplikując olej arganowy w miejscach, w którym dochodzi do nierównej i pofałdowanej skóry powoduje jej znaczą poprawę stanu.
  • Wysokiej jakości olej do przeprowadzenia masażu przez wykwalifikowanego masażystę.
  • Włosy - w tym przypadku należy niewielką ilość rozprowadzić na ręce i wmasowywać w końcówki włosów. Na końcu przeczesać włosy grzebieniem i po upływie 15-45 minut zmyć szamponem. Powtarzając kilkukrotnie tą czynność, zauważalny jest spory rezultat. Włosy stają się mocniejsze, lśniące, chronione są przed rozdwajaniem się końcówek oraz bardziej odporne na wysokie temperatury.
  • Pielęgnacja paznokci - Paznokcie najlepiej moczyć przez kilka minut w lekko rozgrzanym oleju lub wcierać bezpośrednio w płytkę paznokcia. Widoczna poprawa po kilku tygodniach. Paznokcie stają się twardsze oraz nabierają ładnego połysku.
  • W kosmetyce ma bardzo szerokie zastosowanie jako dodatek do kremów, szamponów, odżywek, maseczek regenerujących oraz wielu innych produktów dbających o nasz wygląd.
  • moczenie stóp, zwalcza problemy popękanych pięt.
  • Używany systematycznie dzięki naturalnym właściwością regeneracyjnym wpływa idealnie na rozstępy, blizny, stwardnienia, łuszczycę, trądzik oraz łojotokowe zapalenia skóry.



Historia:
Historia drzewa arganowego sięga czasów rdzennej ludności Barberów pochodzenia chamito-semickiego związanych z północną częścią Afryki i Sahary. Drzewo arganowe określane przez tubylców jako drzewo życia spełniało wielką role w egzystencji ludności jak i zwierząt zamieszkujących ciężki do przeżycia pustynny klimat. Jednak najcenniejszym bogactwem tego drzewa był pozyskiwany od wieków olej arganowy, który służył przede wszystkim jako pożywienie i naturalny kosmetyk do celów pielęgnacyjnych.

Ciekawostka:
Ciekawostką odnośnie drzewa arganowego i uzyskiwanego z niego oleju jest fakt, że drzewa arganii żyją średnio 150-200 lat. Regionem, w którym możemy je spotkać jest tylko Maroko. Obszary, na których występują uprawy zostały wpisane na listę rezerwatów UNESCO. Na pierwsze zbiory trzeba czekać około pół wieku. Zgodnie z tradycją, tłoczeniem oleju arganowego zajmują się marokańskie kobiety. Pozyskiwanie oleju jest bardzo skomplikowane i czasochłonne. Na uzyskanie 1 litra oleju trzeba zużyć ok. 30 kilogramów owoców.

Przechowywanie:
Zawsze po każdym użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia:
Maroko

Olej nośnikowy BIO jest naturalnym produktem ekologicznym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.


Twoje imię
Komentarz
ocena
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii

Informacje

Zakupy

Współpraca z nami

Copyrights by PANACEUM Magdalena Kamińska
Tworzenie stron WWW: aptus.pl